Poedercoaten

Poedercoating is een coating in poedervorm (epoxy) die wordt aangebracht op staal, roestvrijstaal en aluminium. Poedercoaten is milieuvriendelijk en duurzaam. Het poeder wordt elektrostatisch aangebracht en daarna verhit, waardoor het vloeibaar wordt en verhardt. Eenmaal uitgehard ontstaat er een prachtige en duurzaam behandeld oppervlak, dat kras- en slagvast is. Naast deze meest duurzame bescherming zorgt het aanbrengen van een poedercoatlaag ook voor een mooie afwerking van uw product in welke gewenste kleur dan ook.

Toepassing
Poedercoating is zeer breed en veelzijdig toepasbaar en wordt onder andere gebruikt om fiets- en motorframes, machine-onderdelen, plaatwerk, meubilair, decoratie- en designartikelen, apparatenbouw, ramen en kozijnen, (balkon)hekken te behandelen.

Afmetingen
BMS Coating is gespecialiseerd in zowel kleine oplagen als grote maatwerk producten. Wij beschikken over een poedercoatlijn voor onderdelen met een afmeting van maximaal 6000 x 2000 x 2000 millimeter (lxbxh).

Kleuren
Voor de kleur kan er gekozen worden uit het RAL-kleurensysteem. Daarnaast zijn special kleurenwensen zoals metallic- of structuurpoeders, alsmede effect- en blanke lak mogelijk. Een groot aantal RAL-kleuren zijn bij ons altijd op voorraad.

Voordelen van poedercoating

  • Hoogwaardige beschermingslaag: slijt- en slagvast
  • Lange levensduur
  • Geeft een egale dekking
  • Breed scala aan RAL-kleuren en speciale effecten (metallic, glitters)
  • Van hoogglans tot mat en diverse structuren
  •  Uitstekende mechanische eigenschappen

Offerte aanvragen of meer weten?

Wij staan graag voor u klaar! Maak kennis met de specialist in poedercoating en wij helpen u graag verder. Bel gerust of stuur ons een e-mail via info@bmscoating.nl. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op.